Basisaanbod - MIDDENBOUW

Doelgroep

Jongens en meisjes van 6 jaar tot 13 jaar (lager onderwijs).

Type basisaanbod is er voor kinderen die moeite hebben met de leerstof van het lager onderwijs omwille van leermoeilijkheden en/of leerstoornissen. Ondanks extra begeleiding kunnen ze in het gewoon onderwijs niet mee.

Met een verslag van het CLB kunnen ze voor 2 schooljaren  worden ingeschreven in het type basisaanbod. Daarna wordt bekeken op de klassenraad of een terugkeer naar het gewoon onderwijs mogelijk is.

Wat wij aanbieden

  • Voor elk kind een plan op maat.
  • Leren in kleine klasgroepen, op eigen tempo.
  • Er wordt ook klas doorbrekend en functioneel gewerkt gericht op het bijbrengen en inoefenen van vaardigheden.
  • We creëren een veilige leeromgeving zodat de kinderen helemaal kunnen open bloeien en vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen.
  • De leerkracht wordt ondersteund door logo, kine en orthopedagoog die zowel apart met kinderen werken en ook groepsactiviteiten begeleiden.

Functioneel leren

Zinvol leren aan de hand van reclamefolders, prijslijsten, betalen in de winkel….Zo wordt de link met het dagelijks leven gelegd en wordt zelfredzaamheid getraind.

Taal en wiskunde

Taal –en rekenvaardigheden krijgen de nodige aandacht binnen het algemeen leertraject. Ieder kind wordt op zijn eigen niveau uitgedaagd waarbij functionaliteit een belangrijke factor blijft.

Mediawijsheid

Leren omgaan met media zoals de computer, internet is een heel belangrijk doel voor onze kinderen. Hoe zoek ik iets op of wat deel ik op facebook?  We leren de computer op een veilige manier als hulpmiddel gebruiken.

Communicatievaardigheden

Communicatie-vaardigheden

Communicatie staat centraal binnen taaltherapie en wordt dan ook geoefend in levensechte situaties.

Socio-emotionele vaardigheden

Al spelend leren de kinderen hun eigen emoties beter kennen en op een gepaste manier uiten. Sociaal omgaan met elkaar wordt dan gemakkelijker en het zorgt voor een beter zelfbeeld.

Vrienden maken

Vrienden hebben op school is een heel belangrijke motivatie om graag naar school te gaan. Goede vrienden hebben stimuleert het welbevinden en kan een belangrijke bijdrage leveren tot goede leerprestaties.

Creativiteit

Door te experimenteren met verschillende materialen maken de leerlingen een eigen creatie. Creatief bezig zijn geeft een goed gevoel, plezier beleven maakt het eindresultaat nog mooier!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.