Schoolprojecten

De schooleigen projecten staan garant voor een brede en ontwikkelingsgerichte aanpak van onze leerlingen.

Wij streven naar een onderbouwd aanbod binnen tal van  leergebieden, waardoor een stevige basis gelegd wordt voor de ontwikkeling van elk kind.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Als school zetten wij zeer sterk in op positieve ondersteuning van en tussen kinderen.  Fijn met elkaar omgaan, met respect voor iedereen, draagt bij tot een warme sfeer !!!

Schoolkoor

Wie houdt van muziek en zelf graag zingt, vindt zijn plekje in ons koor. Genieten komt op de eerste plaats.

Gezonde voeding: tutti frutti

Op dinsdag doen wij lekker gezond en eten wij een stuk fruit van het Tutti Frutti-project.

Procesgestuurde schrijfmethode Schrijftrein

De kinderen leren schrijven met een schrijfmethode die in onze school ontwikkeld is. “Schrijftrein” is een procesgestuurd schrijftrainingprogramma en is sinds 2016 op de markt gebracht. www.schrijftrein.com

Motorische ontwikkelingsbegeleiding: Mesker

Motorische ontwikkelings-begeleiding: Mesker

Door met twee handen tegelijkertijd schrijfoefeningen te doen op het Meskerbord, worden de twee hersenhelften aangesproken. Kinderen met richtingsproblemen kunnen hierdoor flink verder geholpen worden.

Typ 10

Vlot blind leren typen doen we met Typ 10, de lessen worden gegeven in de klas, de inoefening gebeurt thuis met Typ 10-online. www.typ10.be

Leren fietsen

Fietsbehendigheid is elk jaar een doel. Voor wie fietsen zelf moeilijk lukt, geeft de kiné een duwtje in de rug.

Speelplaatswerking

Een speelplaats met een divers spelaanbod, speelbegeleiding en rustmogelijkheden zorgen voor het welbevinden van elk kind…….

Met een doordachte speelplaatswerking wil onze school het belang van een rijke en uitdagende speeltijd benadrukken waar kinderen de mogelijkheid krijgen om tot positief samenspel te komen.

Rust en veiligheid

In de rustkamer kunnen de kinderen even het hoofd leegmaken, een taakje in alle rust verwerken of tijdens de speeltijd even tot rust komen. De aanwezige leerkracht is er voor hen.

Creativiteit

Creatief bezig zijn geeft een goed gevoel. Plezier beleven in muziek, beeld en drama doet kinderen stralen.

Mediawijsheid

Leren omgaan met de computer en met media zoals internet is een heel belangrijk doel voor onze kinderen. Hoe zoek ik iets op of wat deel ik op facebook? 

LO

Bij sport en spel worden heel wat vaardigheden geoefend zoals kracht, lenigheid, evenwicht, doorzetten, winnen en verliezen, teamspel …….

Techniek

Techniek op onze school is onderzoeken en ontdekken, leren hoe dingen in elkaar zitten en waar we deze dingen in onze omgeving terugvinden.

Van jongs af aan worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van techniek.

Ouderparticipatie

We organiseren 3 keer per jaar een oudercontact en daarnaast  3 keer per jaar een ontmoetingsavond voor de ouders van kinderen met type 9.  Zo bieden we ze de mogelijkheid om ervaringen, tips en informatie met elkaar te delen.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.